Met Meteo4events, altijd een zonnige toekomst voor uw evenement.

Weerbewaking voor Sail Kampen door Meteo4events

Sail Kampen 2024 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade.

Sail Kampen begint op vrijdagavond traditiegetrouw met een spectaculaire vlootschouw waarbij de deelnemende schepen binnenvaren met volle zeilen en sfeervolle verlichting. De Piet Hein, Statenjacht De Utrecht, De Abel Tasman, De Willem Barentsz en de Veerman van Kampen zijn voorbeelden van schepen die binnen komen varen. In het totaal komen er zo’n vijftig vaartuigen. Stuk voor stuk prachtige verschijningen met een indrukwekkende geschiedenis.

Geschiedenis van Sail Kampen

De eerste editie vond plaats in 2002. Het maritieme evenement werd georganiseerd om de stad Kampen als Hanzestad te promoten en het belang van de scheepvaart voor de ontwikkeling van de stad te onderstrepen. Elke editie kent een eigen thema. In 2018 werd de 6e editie gehouden en trok een record aantal bezoekers, zo’n 250.000.

OFFSITE Weermonitoring

Omdat er tijdens deze editie geen kans is op weerscalamiteiten hebben we samen met de organisatie besloten deze vanaf onze thuisbasis te monitoren. De organisatie krijgt voor elk veiligheidsoverleg een duidelijke weerbriefing met hierin belangrijke data dat locatieafhankelijk is. Tijdens de opbouwfase hebben we de organisatie voorzien van een weersverwachting voor de dag en de opvolgende dagen.

Share this post