Met Meteo4events, altijd een zonnige toekomst voor uw evenement.

tornado in kerkrade bevestigd

Tornado kerkrade onderzocht.

TORNADO OF DOWNBURST?

Een tornado in ons mooie Limburg, dat komt niet zo vaak voor. Zeker omdat het nou niet bepaald in de kaarten stond. Men denkt dat er een supercel nodig is om een tornado te vormen maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. op de radarbeelden is in ieder geval een Notch op squall te zien. Er gaan ook berichten rond dat er een Mesovortex gezien zou zijn. Om er zeker van te zijn dat we hier te maken hebben met een tornado en niet een downburst zijn we naar de locatie gereden om onderzoek te doen.
Omdat het nog niet helemaal duidelijk was waar de locatie was, heb ik even moeten zoeken waar het precies was. Met behulp van 045online hebben we dit snel kunnen vinden. De eigenaren van NG-Perfumes BV waren nog binnen omdat er noodzakelijke reparaties nodig waren. Van de schade heb ik nog geen idee. Eenmaal binnen heb ik me voorgesteld als zijnde Maickel van Weerbewaking Nederland en dat we bezig zijn een mogelijke tornado te onderzoeken. Er werd mij aangeboden om de camerabeelden te bekijken. Als je vervolgens de tornado door het beeld ziet gaan, gaan de haren op mijn arm recht overeind staan en is dit bewijs onomstotelijk. Dit was een tornado. De bevestigingen zijn direct doorgestuurd naar Skywarn Nederland en ESWD.

Volgens de beveilgingscamera is het een tornado. De video is meer dan duidelijk. er is rotering waar te nemen op de grond, en al helemaal als de tornado de zandbank raakt kun je de vortex goed waarnemen

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *