WEERSVERWACHTING VOOR SAIL KAMPEN

PRESHOW EN START EVENEMENT

WEERSSVERWACHTING 29 MAART & 30 MAART
SAIL KAMPEN 2024

Laatste update 29-03-2024 – Paraaf: Maickel Geurts

Meteo4events weerbewaking logo

Algemeen weerbericht

Wat de grenslaagbewolking in de buurt van de fronten betreft, zijn de Harmonies beter aan te houden dan EC, dat een te hoge wolkenbasis berekent. De Harmonies ontlopen elkaar ook niet veel, wat vertrouwen geeft. Grootschalig komen alle patronen goed met elkaar overeen. Aandacht gaat uit naar het laagje bij de frontale golf van zaterdag. De kern loopt over het westen of het midden van het land noordwaarts. Hoe verder westelijk, hoe meer ons land in de warme lucht terechtkomt. Bij of vlak voor het koufront van de frontale golf uit komen alle modellen met een buiensignaal in een gebied waarin vrij grote verticale windschering en lage tot matige CAPE-waarden elkaar overlappen. Hoe zich dit vertaalt naar evt. wat forsere regen- en onweersbuien is nu nog onzeker. Het is onduidelijk of het lukt om de convectie vanaf de grond te krijgen, in de Harmonies gaat het vooralsnog om buien vanaf enige hoogte met nauwelijks of geen onweerssignaal boven land. EC is wat enthousiaster met het onweerssignaal, maar is ook nog springerig. Sowieso wordt de wind wel vlagerig aan de zuidflank van het laagje zaterdag, maar zware windstoten worden niet berekend boven ons land.

Weersverwachting gespecificeerd

Weerbericht afgestemd op evenementlocatie. Rekening houdend met locatie, omgeving, bebouwing en andere weersinvloeden.

Het weerbeeld voor vandaag is voornamelijk grijs en grauw en is er een kleine kans op buien vanuit de franse kust. Echter zullen dit geen stevige buien mogen zijn. De temperatuur zal maximaal de 13 graden bereiken. In de avonduren zal de temperatuur zakken naar zo’n 8 graden.De wind komt vandaag uit het zuiden en zal maximaal 20km/u halen. Windstoten zullen vandaag rond 14 a 15 uur een snelheid bereiken van 40km/u als de wind naar het zuidwesten draait. Niet veel bijzonders dus. De start zal droog verlopen. En is het inmiddels 11 graden. Water in de IJssel is 9 graden.

SEVERE RISK ANALYSE TOOL

Weerbericht afgestemd op het mailiveld. Rekening houdend met locatie, omgeving, bebouwing en andere weersinvloeden.

Wat je hieronder kunt zien is onze nieuwe tool voor risicoanalyse van noodweer. Hierin kun je in één oogopslag zien met welk weerscenario je te maken hebt en welke parameters overschreden zouden kunnen worden. Dit is nog in een testfase en we zullen het gaan gebruiken voor een aantal evenementen om het gemakkelijker en duidelijker te maken in welk tijdslot deze gevaren zich kunnen voordoen. Deze spreadsheet wordt elke 5 minuten automatisch bijgewerkt. Houd deze pagina dus in de gaten voor de laatste weersveranderingen.